Tereyağ Ne Kadar Sürede Bozulur? Tereyağ Bozulur Mu? Tereyağ ne kadar süre dayanır? İle ilgili merak ettiğiniz, tüm her şeye yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tereyağ Ne Kadar Sürede Bozulur? Tereyağ Bozulur Mu?
Tereyağ, tüm evlerde tüm yemekler de kullanılmaktadır. Ağırlıkça en az %80, en fazla %90 oranın da süt yağı, en fazla %2 oranın da yağsız süt kuru maddesi vede en fazla %16 oranın da su içeriğine sahiptir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için tereyağ ne kadar süre dayanır? ve tereyağ bozulur mu? Sorularının cevaplarını derledik. Peki Tereyağ ne kadar sürede bozulur?
Evler de tüm herkesin severek tükettiği tereyağ kendine has tat, koku vede aroması bulunan gıda maddesidir. Diğer gıda ürünlerin de olduğu gibi, farklı tat, koku vede görüntü ile bozulma belirtisi verebilmektedir. Yüksek yağ, düşük nem içeriğine sahip olduğu için mikrobiyal olarak bozulmaya diğer süt ürünlerinden daha az elverişli gıda maddesidir. Tuzlu tereyağlarının dayanma süresi, tuzsuz tereyağların dayanma süresinden daha fazla olmaktadır. Tereyağı ortam şartların da ısı, ışık vede oksijene maruz kalmadan bir hafta dayanma süresine sahip olmaktadır. Tereyağının raf ömrü uygun şartlar da 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir. Genellik ile -18 dereceler de saklandığın da dayanma süresinde artış olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek tereyağ bozulma süresi ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.
Tereyağ Bozulur Mu?
Tereyağ Ne Kadar Süre Dayanır?
Tereyağında ki en büyük sorunlardan biri de küflenmesidir. Küflenme, uygun PH, ortam sıcaklığı, besin, su aktivitesi vb. etkenlere bağlı olarak artış göstermekte. Bu nedenle tereyağının saklanma koşulları oldukça önemli olmaktadır. Diğer sorun ise, mikroorganizma yükünün artması vede süt enzimlerinin etkisi ile tereyağının tipik tat vede kokusunun dışında acımsı tat vede koku oluşması olmakta. Tereyağların da ekşi tat, hayvana ekşi yem verilmesi ya da kremanın yüksek sıcaklık da olgunlaştırılmasından kaynaklı olmaktadır. Tereyağ beyaz vede sarı renkli olabilmektedir. Bu renk değişimleri ise mevsim, hayvanın cinsi, beslenme şekli, üretim yöntemi, müşteri talebine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle sarı ya da beyaz renk ayrımı yaparak tereyağının sağlıklı ya da bozulmuş bir ürün olduğu anlaşılmamaktadır. Tereyağın da halk arasın da damarlı yapı tabiri olarak kullanılan, renk dalgaları oluşabilmekte. Bu durum yağın yapım aşamasın da az karıştırılması vede tuzun etkisinden dolayı meydana gelen yapıdır. Tereyağının rengin de koyulaşma fark edildiğin de, bozulma işareti olarak değerlendirilip kullanımı önerilmemektedir. Tereyağı süt ürünü olduğundan, buzdolabın da saklanmalıdır. Uzun süreli kullanımlar için buzdolabının dondurucu kısmın da, sızdırmaz kap içinde -18 dereceler de 12 aya kadar saklanabilir.
Tereyağ Ne Kadar Sürede Bozulur, tuzsuz vede pastörize edilmemiş tereyağları mutlaka soğuk zincir bozulmadan vede yine dört dereceyi geçmeyecek sıcaklıklar da saklanmalı. Eğer ki sizin de tereyağ ne kadar sürede bozulur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tereyağ ne kadar sürede bozulur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da, tereyağ ne kadar sürede bozulur yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Şalgam Suyu Ne Kadar Süre Dayanır?