Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri Nelerdir?

Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri Nelerdir? Kuvöz Nedir? Hangi bebeklerin kuvözde tutulma ihtimali daha yüksek? Hakkında merak ettikleriniz yazımızda.

Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri Nelerdir? Kuvöz Nedir?

Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri Nelerdir

Gündelik hayatımız da küvöz olarak adlandırdığımız, yalnız doğrusu kuvöz olan, prematüre veya bünyesi zayıf vede dayanıksız olan yeni doğan bebeklerin hastalıklara karşı korunmaları için alındığı özel yerdir. Yazımızın içeriğin de siz değerli dostlarımız için kuvöz nedir? ve hangi bebeklerin kuvözde tutulma ihtimali daha yüksek? Sorularının cevaplarını hazırlayıp derledik. Siz de yazımızın devamına giderek kuvöze alınan bebeklerde görülen sorunları bulabilirsiniz. Peki Kuvöze giren bebeklerin özellikleri nelerdir?

Yeni doğmuş bebeklerin kuvöze alınmasının nedeni, her ne ise doğum sonrasın da bebeklerinden belirli bir süre uzak da kalma düşüncesi bile, anne adaylarının üzüntüden sütlerinin kesilmesine neden olabilmektedir. Sadece prematüre bebekler de değil, vaktin de doğan bebeklerde de tespit edilebilen bazı problemlerden dolayı kuvöze alınma olabilir. Yeni doğmuş bakım ünitesin de bebeklerin kuvöze alınma durumu ile ilgili anne adayların, en çok merak ettiklerini sizler için yazımızın devamında ayrıntılı olarak derledik.

Kuvöze Alınan Bebeklerde Görülen Sorunlar

Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri

Kalıtsal hastalık ile dünyaya gelen bebekler,
Akciğerlerindeki sıkıntılardan dolayı solunum güçlüğü çeken bebekler,
Çeşitli nedenlerden dolayı sarılık olan bebekler,
Kan şekeri seviyesi az olan bebekler,
35. haftadan daha erken dünyaya gelen vede 2 bin 500 gramdan çok daha düşük prematüre bebekler,
Anneden bebeğe geçen enfeksiyona rağmen, bebeğin dirençli olan ama erken doğum ile dünyaya gelen bebekler,
Kalp vede nabız atışı sayısın da farklılık görülen bebeklerin doktor kontrolün de olması için kuvözde tutulması gerekmektedir,
Emme vede yutma refleksi oturmamış olan bebeklerin, beslenme alışkanlıklarının kazanması için tutulan bebekler.

Doğum ile birlikte operasyon nedeni ile bir süre sonra kendine gelen çiçeği burnun da anne adayları bebeklerinin bir süre kuvöz de kalacağını duydukların da üzülmektedir. Hamilelik sürecinden yeni çıkmış anne hormonlar nedeni ile ruhsal olarak oldukça hassas oldukları için bu durumu empati sağlayarak hassas şekilde izah etmek son derece önem taşımaktadır. Anne adayına bebeğinin sadece kontrol gereği bebeğin bir süre müşahede altın da tutulacağı aşılanmalıdır. Zamanından önce doğan prematüre bebeklerin hastaneden taburcu edilebilmeleri için en erken 35/36. haftaları beklemek tercih edilmektedir. Çünkü bebeğin ev ortamın da yaşamına devam edilmesi için bazı beceri vede gelişimlerini sürdürebilmesi lazım. Bunlardan en hayati olanı da solunumdur. Solunum sıkıntısı çeken bebeklerde, emme vede yutma becerisi gelişerek yeterli beslenebilen bebeklerde, ısılarını kontrol edebilme düzeyindeki bebekler de kuvözden çıkarılma sağlanabilmektedir.

Zamanından önce vede düşük kilolu doğmuş bebekler, dünyaya geldikten sonra kuvöze alınmaktadır. Orada çok dikkatli olmak kaydı ile oksijen tedavisi yapılmaktadır. Kan oksijen düzeyi aşırı yüksek ise veya az ise ROP gelişme riski çok fazla olmaktadır.

Kuvöze Giren Bebeklerin Özellikleri Nelerdir, rop hastalığı prematüre bebekler de erken doğumdan dolayı göz damarlarının yeterince gelişememesi ile oluşan körlüğe denir. Eğer ki sizin de kuvöze giren bebeklerin özellikleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kuvöze giren bebeklerin özellikleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kuvöze giren bebeklerin özellikleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed