Bel Tümörü Nedenleri Nelerdir? Bel Tümörü Belirtileri Nelerdir? Bel tümörü hangi tedavi yöntemi ile yapılır? Hakkında merak ettikleriniz yazımızda.
Bel Tümörü Nedenleri Nelerdir? Bel Tümörü Belirtileri Nelerdir?
Bel tümörü, bir çok insanın hayat kalitesini düşüren hastalıklardan biridir. Bel tümörü daha çok omurilik vede omurga tümörü olarak görülmektedir. Hasta kişinin yürümesini vede ısıya karşı duyarlılığını etkileyerek bel vede çevresindeki organlar da ağrıya neden olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bel tümörü semptomlarını vede bel tümörü belirtileri nelerdir? Sorularının cevaplarını derledik. Siz de yazımızın devamına giderek bel tümörü hangi tedavi yöntemi ile yapılır? Öğrenebilirsiniz. Peki bel tümörü nedenleri nelerdir?
Bel tümörü nedenleri çeşitli şekildedir. Uzman hekimin henüz bu hastalığın net olarak neden oluştuğunu bilmemektedir. Bel tümörünün birincil nedeni olarak, genetik faktörler olarak bilinmektedir. Kalıtım yolu ile aktarıldığı düşünülen, bel tümörüne çevresel etkenlerin de neden olabileceği belirtilmektedir. Von Hippel-Lindau vede Nörofibromatozis Tip 2 hastalığı gibi genetik hastalıklara sahip insanlarda da bel tümörü rastlanmaktadır. Siz de yazımızın devamına giderek bel tümörü nedenlerine ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Bel Tümörü Belirtileri Nelerdir?
Bel Tümörünün Türleri;
– Astrositom,
– Gliom,
– Ependimoma,
– Kordoma,
– Meningiom,
– Neurofibrom,
– Schwannoma.
Bel tümörü teşhisi yaygın görülen hastalık olmadığı için vede başka hastalıklar ile ortak özellikler barındıra bildiğinden teşhisi zor hastalıktır. Bu sebeple hastanın sağlık geçmişinin alınması, genel, nörolojik vede fiziksel muayene yapılarak elde edilen bütün bilgilerin birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Tüm muayeneler sonucunda, bel tümöründen şüphelenilmesi durumunda uzman hekim, bazı testler vede yöntemler uygulayabilir. Bunlar;
– Spinal manyetik rezonas görüntüleme, (MRG)
– Biyopsi,
– Bilgisayarlı tomografi, (BT)
Bel Tümörünün Belirtileri
– Bağırsak veya mesanede işlev kaybı,
– Tümörün meydana geldiği bölgede ağrı,
– Geceleri daha da şiddetlenen sırt ağrısı,
– Isıya, soğuğa vede vücudun diğer kısımlarına da yayılan ağrı,
– Yürümede zorluk yaşama. Bazı bu zorluk yürürken düşmeye neden olur,
– Vücudun çeşitli bölgelerin de, kas zayıflığı,
– Kol vede bacakta hissizlik ile kas zayıflığı.
En yaygın olan belirtiler arasında sırt ağrısı görülmektedir. Bel tümörün de erken teşhis için sırt ağrısı önemlidir. Ağrı zamanla hastanın kol, kalça vede bacaklarına yayılabilmektedir. Sırt ağrısının geceleri daha şiddetlenmesi, bir kereye mahsus olmaması, sürekli tekrarlaması, herhangi sportif aktivite vb sonucu meydana gelmemesi ile sırt ağrısına baş dönmesi, bulantı vede kusma gibi belirtilerin de görülmesi durumunda, en kısa sürede sağlık merkezine gitmenizde yarar var.
Bel Tümöründe Hangi Tedavi Yöntemi Kullanılır?
Bel tümörü hastalığın da doktorun uygulayacağı bir çok yöntem bulunmaktadır. Tümörün omurga kanalından kaynaklanıp, kaynaklanmadığı da tedavi yönteminin belirlenmesin de önemlidir. Tedavi yöntemleri;
– Cerrahi yöntem,
– Kemoterapi,
– Radyasyon tedavisi,
– İlaç tedavisi,
– İzleme tedavisi, BT ve MRG taraması.
Bel Tümörü Nedenleri Nelerdir, kişinin yaşına, taşıdığı diğer hastalıklara, kişinin genel sağlık durumuna vede son olarak tümörün başka bölgelere sıçrama tehlikesine göre uzman hekimin uygulayacağı tedavi yöntemi farklı olmaktadır. Bu nedenle her hasta için tek bir tedavi yönteminin uygulanması mümkün değildir. Eğer ki sizin de bel tümörü nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bel tümörü nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bel tümörü nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir?