Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir?

Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir? Zika Virüsü Nasıl Bulaşır? Zika virüsü hangi ülkelerde görülür? İle ilgili bilmeniz gereken bilgileri bulabilirsiniz.

Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir? Zika Virüsü Nasıl Bulaşır?

Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir

Zika virüsü, Flavivirüs ailesinden bir RNA virüsüdür. İlk olarak bu virüs Uganda’nın Zika ormanların da yaşayan Rhesus maymunun da rastlanılmıştır. Ancak anofel cinsi sivrisineklerin neden olduğu sıtmadan sonra en tehlikeli hastalıklardan biridir. Yazımızın devamına giderek zika virüsü hangi ülkelerde görülür? ve Zika virüsü nasıl bulaşır? Sorularının cevaplarına ulaşabilirsiniz. Peki Zika virüsünün belirtileri nelerdir?

Zika virüsü ateşli gibi hastalıklara neden olan virüs çeşitleri ile yakın akrabadır. Bu virüs ile ilgili henüz aşı ya da tedavi yönteminin bulunmaması da tehlikeli olmaktadır. Bu virüslerin yakın akrabası olan virüslerin tehlikeli özelliklerinin bulunması da tehlikeli olduğunu göstermektedir. Hastalığın kuluçka süresi 3 ila 14 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bu virüse enfekte olan kişiler de eklem ağrıları, baş ağrısı, deride döküntü, gözlerde kızarıklık görülmektedir. Zira virüsü çok düşük oranda ölüme neden olmaktadır. Bunun ile birlikte iyileşme süresi de 4 ila 7 gün gibi kısa bir zaman dilimin de olmaktadır. Siz de yazımızın devamına giderek Zira virüsünün belirtilerine ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Zira Virüsü Nasıl Bulaşır?

Zira Virüsünün Belirtileri

Gözlerde kızarıklık,
Yaygın eklem ağrıları,
Kas ağrıları,
Deride döküntü,
Şiddetli baş ağrısı,
El ve ayak gibi küçük eklemlerde şişme,
Gözlerin arkasında ağrı,
Kusma.

Zira virüsünün kuluçka süresi boyunca virüse enfekte olan kişilerin %80’inde herhangi belirti vermemektedir. Kuluçka süresinin sonunda rastlanan belirtiler grip vede soğuk algınlığı gibi hastalıklarla da karıştırıla bilmektedir. Tüm belirtiler hastalığın devam ettiği bir hafta boyunca devam etmektedir. Bunun ile birlikte hastanede yatarak tedavi edilme ihtiyacı sıklıkla görülmez. Hastalığın neden olduğu ölüm oranıda çok düşüktür.

Zika Virüsü Nedenleri
Zika Virüsü Nedenleri

Zira virüsünün ana bulaşma yollarından biri, enfekte olmuş Aedes cinsi sivrisineklerin insanları ısırması şeklinde bulaşır. Sivrisinekler, hastalığı geçirmekte olan kişiyi ısırır vede sonrasın da diğer sağlıklı insanları da ısırarak hastalığın yayılmasına neden olmaktadır. Zira virüsü bulaşıcı bir hastalıktır ve bazı durumlar da ölümcül sonuçlar da doğurmaktadır. Özellikle fetusa verdiği zararlar nedeni ile ciddi hastalık niteliği taşımakta. Özellikle de hamilelerde, doğum anında bebeğe bulaşma riski veya hamilelikte bebeğin kafa vede beyin gelişimine olumsuz etkilerinin bulunduğu belirtilmektedir. Zira virüsü, tükürük, kan, çeşitli vücut sıvıları vede nadiren de olsa cinsel yolla da bulaşabilmektedir.

Zira virüsü ilk olarak Uganda’daki maymunlar da vede sonrasında Nijerya’da bir kişide rastlanmıştır. Sıklıkla rastlandığı Güney vede Orta Amerika dışında, 2015 yılında itibaren bir çok ülkede daha hastalığa yakalanan insanlar olmuştur.

Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir, zira virüsü hastalığının henüz kesin bir tedavisi yoktur. Korumayı sağlayan aşısı veya ilacı da bulunmamaktadır. Bu nedenle koruyucu önlemlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer ki sizin de zira virüsünün belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Zira virüsünün belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da zira virüsünün belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yağsız Nemlendirici Nasıl Kullanılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed