Alaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Alaca Hastalığı Kimlerde Olur? Alaca hastalığı neden olur? İle ilgili bilinmesi gereken tüm bilgiler yazımızda.
Alaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Alaca Hastalığı Kimlerde Olur?
Deride pigment kaybından dolayı yaşanan beyaz alanların görüldüğü, kesin nedeni bilinmeyen cilt hastalığına alaca hastalığı denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için derlediğimiz alaca hastalığı neden olur? ve alaca hastalığı nedir? Sorularının cevaplarını bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Alaca hastalığı belirtileri nelerdir?
Alaca hastalığı en sık dudak, yüz, el, kol, bacak vede genital alanlar da olmak üzere nerede ise vücudun herhangi bir bölgesini etkileyebilir. Bu hastalık nerede ise dünya nüfusunun %1’inde görülmekte ve erkek, kadın vede tüm ırkları eşit oranda etkilemektedir. Alaca hastalığı bebeklikten, yaşlılığa tüm her yaşta görülebilmektedir. Bulaşıcı değildir. Sebepleri arasında melanin adı verilen pigment, deri, göz vede saç rengini belirler vede melanosit denilen hücreler de üretilmektedir. Eğer bu hücreler yok olur ise ya da melanin üretemez ise, deri daha açık renkli hal almaktadır. Vücut kendi melanositlerine karşı, otoantikorlar yapmakta ve onlara zarar verirler. Alaca hastalığı ile eş zamanlı başka otoimmun hastalıklar da meydana gelebilir. Yazımızın devamına giderek alaca hastalığı belirtilerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Alaca Hastalığı Neden Olur?
Alaca Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Alaca hastalığının tanısı, deri de meydana gelen beyaz alanlar sadece bu hastalıkta değil, başka hastalıklarda da görülebilmektedir. Bu beyaz bölgelerin ayrıcı tanısı Dermatoloji hekimi tarafından yapılmaktadır. Alaca hastalığı tedavi edilebilir hastalıktır. Yalnız alaca hastalığının nedeni bilinmediği için tedavi sonuçları insanlar da farklılık gösterebilmektedir. Bu hastalıkta en önemli dikkat edilmesi gerekenler güneş ışınlarından korunmaktır. Çünkü alaca hastaların da güneşe karşı hassasiyet meydana gelir ve hastalığın şiddetlenmesine neden olabilmektedir.
Alaca hastalığı tedavisi kortizonlu kremler ile yaşa vede tutulum alanına uygun ve özellik ile erken dönem de kullanılan kortizonlu kremler faydalı olmaktadır. Yalnız uzun süre dermatolog kontrolün de olmayan kullanım ile deride incelme, sivilce, damarlanma ve tüylenme gibi bir çok yan etkileri meydana gelebilir. Pimekrolimus vede takrolimus barındıran kremler tedavi de tercih edilebilir.
Işık tedavisi de alaca hastalığın da bir diğer tedavi yöntemidir. Güneşten korunmak gerekir yoksa, alaca hastalığın da beyaz bölgeler güneşte kolaylıkla yana bilmektedir. Bu nedenle en az 30 güneş koruma faktörü barındıran güneş koruyucu kremler sürekli tercih edilmelidir.
Alaca Hastalığı Belirtileri Nelerdir, alaca hastalığının sebebi bilinmediği için, tedavisi de kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu hastalık başladığın da derhal dermatoloji uzmanına danışmalısınız. Eğer ki sizin de alaca hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Alaca hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da alaca hastalığı belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; DNS Sunucusu Ne İşe Yarar?