Kumkuat Nasıl Yenir?

Kumkuat Nasıl Yenir? Kumkuatın Faydaları Nelerdir? Kumkuatın besin değeri nedir? İle ilgili bilmeniz gereken tüm bilgileri yazımızda ayrıntılı derledik.

Kumkuat Nasıl Yenir? Kumkuatın Faydaları Nelerdir?

Kumkuat Nasıl Yenir
Sayfa İçeriği: Kumkuat Nasıl Yenir

Çok faydalı meyve olan kumkuat Çince’de altın portakal olarak bilinmektedir. Kabuğu vede çekirdeği ile birlikte tüketilmektedir. Salatalara, tatlılara vede yemeklere ilave edilebilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kumkuat nedir? vede kumkuatın faydaları nelerdir? Soruları ile ilgili bilgileri derledik. Siz de yazımızın devamına giderek kumkuatın besin değeri ile ilgili tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Peki kumkuat nasıl yenir?

Marmeladı, reçeli ve turşusu yapılabilen kumkuat, çok zengin C vitamini deposudur. Barındırdığı mineraller ile pek çok hastalıktan da korumaktadır. Güçlü bir antioksidan olan kumkuat, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kötü huylu kolesterolü düşürür vede diyabeti dengeler. Kalori miktarı çok düşük olduğu için zayıflamak amacı ile diyet yapanlara ideal atıştırmalıktır. Üzümden az biraz büyük, turuncu renginde ekşi, tatlı meyvedir. Turunçgillerden olan kumkuat yüksekliği dört metreyi aşmayan bodur ağaçlar da yetişmektedir. Yaprakları ise parlak koyu yeşil renktedir. Sonbahar da meyve verip, ocak, mart arasında tam olgunluğa gelmektedir. Anavatanı Çin olan kumkuat ülkemiz de Akdeniz ikliminin olduğu bölgelerde yetişmektedir. Diğer isimleri ise kamkat, süs mandalinası vede altın portakaldır. Zengin vitamin vede mineral kaynağı olan bu meyve oldukça şifalı vede lezzetlidir. Yazımızın devamına giderek kumkuatın faydalarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kumkuat Nedir?

Kumkuatın Faydaları

Kumkuatın barındırdığı antioksidanlar vede vitaminler bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden soğuk algınlığı, öksürük, grip vede nezleye karşı koruyucu meyvedir. Enfeksiyon gelişimini önlemekte. Mevcut enfeksiyonlara karşı ise mücadeleyi destekler. Araştırmalara göre kumkuatın barındırdığı bitkisel bileşikler bir çeşit lenfosit hücresi olan doğal öldürücü hücrelerin uyarılmasına yardımcı olduğu için enfeksiyonlara karşı etkili olduğu belirtilmiştir. Kabuğu ile birlikte tüketilmesi enfeksiyonlara karşı vücudun güçsüz kalmasını da engellemektedir. Kumkuat antioksidan özelliği ile kanser riskini düşürmekte. Araştırmalara göre doğal öldürücü hücreleri uyaran bitkisel bileşikleri ile tümör hücrelerini yok ettiği belirtilmiştir. Kumkuatın bağışıklık sistemi üzerindeki yoğun etkisi diyabetin dengelenmesine de yardımcı olmakta. Açlık kan şekerini düşürür vede diyabet hastalarında kimi zaman yaşanan tatlı krizlerini önlemektedir.

Barındırdığı bitkisel bileşikler, kalp hastalığı vede tip 2 diyabet de dahil olmak üzere obezite vede ilişkili hastalıklarla mücadelede yardımcı olabilmektedir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kumkuatın barındırdığı fitosteroller bağırsaklar da kolesterol emilimini engellemeye yardımcı olabildiklerininden toplam kolesterol, kötü kolesterol vede trigliseritlerin düşmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zaman da kolesterolü dengede de tutabilmektedir. Dolayısı ile yüksek tansiyon vede damar tıkanıklıklarını önlemektedir. Antioksidan vede antienflamatuar özellikleri ile kalp hastalıklarına iyi gelmektedir. Yüksek miktarda lif barındırdığından mide, bağırsak sistemini hareketli tutmaya vede sağlıklı bir sindirime yardımcı olmaktadır. Kabızlık, hazımsızlık, gaz gibi şikayetlere de iyi gelmektedir.

Kumkuatın Besin Değeri
Kumkuatın Besin Değeri

Kumkuatın besin değeri, bağışıklık sistemini destekleyen pek çok bileşik vede vitamin barındırmaktadır. Bunların başında ise C vitamini, Kalsiyum, A vitamini, Demir, Manganez vede bolca Diyet lifi gelmektedir. Düşük kalorili meyve olan kumkuat ayrıca az miktarda da olsa B3, B1, B5, B6, B9 vede E vitaminlerini, magnezyum, selenyum, potasyum, bakır vede çinko minerallerini barındırmaktadır. Kumkuat, flavonoidler, fitosteroller vede uçucu yağlar dahil olmak üzere bitkisel bileşikler bakımından zengindir. Kabuğu vede tohumları omega-3 barındırmaktadır.

Kumkuat Tüketimi Nasıl Yapılır?

Kumkuatın meyvesi ekşimtırak olduğundan kabuğu da tatlıdır. Bu nedenle en ideali kabuğu ile birlikte tüketmektedir. Yalnız bu şekilde yemeden önce iyice yıkanıp kağıt havluyla kurutulmalı. Daha sonra tatlı, ekşi tadının birbirine karışması için parmak arasında hafifçe yuvarlanmalıdır. Yer iken ne kadar uzun çiğnenir ise tadı o kadar güzelleşmektedir. Eğer yemeden önce kabuğu yumuşatılmak istenirse yaklaşık olarak 20 saniye kaynar suya daldırılıp çıkartılmalıdır. İstenir ise soğuk suda durulanır, yapılmasa da olur. Bu meyvenin çekirdekleri de tüketilebilir. Tadı portakal çekirdeği ile aynı acı tada sahiptir. Yalnız çekirdeği yenmek istenmez ise kumkuat ikiye bölünüp tohumları çıkartılabilir. Veya kabuğu ile birlikte yer iken çekirdekleri kolayca tükürülebilir. Kabuğu ile yenmek istenmez ise kabuğunu bıçak ile soymak zor olduğundan meyvenin ucu kesilip suyu emilerek içilebilmektedir.

Kumkuat Nasıl Yenir, haricen kullanılarak kumkuat meyvesi, cilt kırışıklarının, yaşlılıktan vede güneşten kaynaklanan lekelerin giderilmesi içinde tercih edilebilir. Sivilce izlerini de yok etmekte vede sağlıklı bir cilde kavuşmanıza destek verir. Eğer ki sizin de kumkuat nasıl yenir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kumkuat nasıl yenir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kumkuatın faydaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed