Stres Egzama Yapar Mı? Alerjik Egzama Neden Olur? Alerjik egzama nedenleri ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Stres Egzama Yapar Mı? Alerjik Egzama Neden Olur?

Atopik dermatit olarak bilinen egzama genellikle kırmızı, kaşıntılı döküntülerin meydana gelmesine neden olabilecek bir çok tetikleyici neden ile rahatsız edici bir hastalıktır. Yazımızın içeriğin de ise siz değerli dostlarımız için alerjik egzama neden olur? ve alerjik egzama nedenleri hakkında merak ettiklerinizi derledik. Siz de yazımızın devamına giderek alerjik egzama nasıl geçer? Öğrenebilirsiniz. Peki stres egzama yapar mı?
Şampuan, kuru hava ya da duşta kullanılan ev kimyasalları vede havadaki alerjenler egzamanın yaşanmasına neden olabilmektedir. Strese bağlı görülen egzama, egzamaya neden olabilen etkenler arasındadır. Stresi yönetmek oldukça zor olabilir, çünkü stresli olunduğunda farkına bile varılmayabilir ya da stresin kaynağını anlamayabilirsiniz. Bu özellikle aile, iş ya da kontrol dışında gibi görünen diğer günlük durumlardan kaynaklanıyor ise geçerli sayılmaktadır. Yalnız stresin nedeni vede egzamaya nasıl ilişkili olduğunu bilmek, onu nasıl yönetmek gerektiğini öğrenmek vede alevlenmelere neden olmasını engellemek için yardımcı olabilir. Yazımızın devamına giderek alerjik egzama ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.
Alerjik Egzama Nasıl Geçer?
Alerjik Egzama Nedenleri
Alerjik egzamanın bir kaç temel nedeni olabilmektedir. Bazı kişilerde egzama vücudun filaggrin ismi verilen bir deri proteinini yapma yeteneğini etkileyen genetik bir mutasyondan oluşmaktadır. Yeterince bu protein olmaz ise cilt kolayca korumaktadır. Bu da cilt tahrişine vede salgınlarına karşı daha duyarlı olmaktadır. Alerjik reaksiyonlardan da egzama yaşanabilmektedir. Tüm cilt sorunlarında olduğu gibi egzama salgınları stres ile tetiklenebilmektedir. Stres kortizol hormonun da bir artışa neden olmaktadır.

Vücut stres nedeni ile yüksek miktar da kortizol ürettiğin de, cilt anormal derecede yağlı hale gelebilmekte. Bu daha sonra egzama salgınını tetiklemektedir. Araştırmalara göre stresin ciltte tahriş vede cilt hasarından kurtulmasını zorlaştırdığı da belirtilmiş. Stres egzamaya neden olmak ile kalmaz, aynı zamanda egzama salgınlarının daha uzun süre dayanmasına vede bunun sonucunda kendinizi daha stresli hissetmenize neden olabilmektedir.
Alerjik Egzama Nasıl Geçer?
Alerjik egzama tetikleyicilerine maruz kalmanızı azaltmak için öncelikle yaşam tarzınız da değişiklikler yapmalısınız. Bir alerji uzmanına danışarak vede egzamanızı tetikleyebilecek alerjenler için test yaptırın. Alerjinizin neye olduğunu öğrendikten sonra, bu alerjenlere mümkün olduğunca maruz kalmamalısınız. Cildi her zaman nemli, kuruluğa vede tahrişe karşı daha az duyarlı tutmak için günde en az iki kez nemlendirici tercih etmelisiniz. Ilık suda kısa banyolar ya da duşlar yapın. Sıcak su cildi daha kolay kurumasına neden olmaktadır. Cildi nemli tutmak için banyo yağları tercih edin. Aşırı kimyasal maddelere maruz kalmamak vede cildin kurumasını önlemek için hafif vücut yıkama suyu ya da sabun kullanın. Duştan ya da banyodan sonra temiz havlu ile cildinizi yavaş yavaş kurulayın ya da elleriniz ile suyu çabucak silin. Cildiniz hala nemli iken hızlı şekilde nemlendirici tercih edin.
Alerjik Egzama Nedir?
Egzamayı tetikleyen günümüz de birden çok faktör bulunmakta. Bunlar; kimyasallar, alerjenler, sigara içmek gibi. Egzamayı önlemenin yolları için bir çok önleyici tedbir bulunmaktadır. Günlük stres seviyenizi azaltmak için başka işlerle uğraşın. Her gün yarım saat egzersiz yapın. Günde 10 dakika ya da daha fazla meditasyon uygulayın. Düzenli şekilde aileniz ile ya da iyi arkadaşlarınız ile zaman geçirin. Her gece en az yedi ile sekiz saat uyuyun. Stres için uyku oldukça önemlidir.
Stres Egzama Yapar Mı, egzama alerjik reaksiyonlardan oluşabileceği gibi, günlük ürünlerdeki kimyasalların yanı sıra havadaki kirlilik ya da diğer toksinlere maruz kalmak, egzamayı tetikleyebileceği bilinmekte. Kedi, polen, köpek tüyleri vede küf bir egzama tetikleyebilir. Yumurta, buğday ya da süt ürünleri gibi gıdalar da alerjileri tetikleyebilmektedir. Bunlar için uzman hekime danışarak, alerji testi yaptırmanız gerekmektedir. Eğer ki sizin de stres egzama yapar mı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Stres egzama yapar mı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için, onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da alerjik egzama nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Cinayet Geni Belirtileri Nelerdir?