Burun Kuruluğu Nedenleri Nelerdir? Burun Kuruluğu Nasıl Geçer? Burun kuruluğu neden olur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri ayrıntılı derledik.
Burun Kuruluğu Nedenleri Nelerdir? Burun Kuruluğu Nasıl Geçer?
Solunum organlarından olan burun içeriğin de bir takım mukozalar, dışarıdan gelen partiküllerin vede mikropların tutulmasını sağlamaktadır. Burun içindeki mukozanın nemli kalması için, mukus üretimi süreklilik taşımakta. Bazı nedenlerden dolayı mukoza vede mukus üretimi etkilenir vede burun kuruluğu meydana gelir. Yazımızın içeriğin de ise siz değerli dostlarımız için, burun kuruluğu neden olur? ve burun kuruluğu nasıl geçer? Sorularının cevaplarını hazırladık. Siz de yazımızın devamına giderek burun kuruluğuna ne iyi gelir? Öğrenebilirsiniz. Peki burun kuruluğu nedenleri nelerdir?
Bazı çevresel etkenler burun kuruluğuna neden olmaktadır. İnsan vücudunun nerede ise yüzde 80’i sudur. Gerekenin altın da eğer su tüketilmesi, ağız kuruluğu ile birlikte burun kuruluğuna da neden olabilmektedir. Yüksek tansiyon hastaların da, sıklıkla karşılaşılan burun kuruluğu görülebilmektedir. Bazı hastalıklar mukozanın kurumasından kaynaklanması açısından burun kuruluğu yapmaktadır. Vücudun bazı nemli olan bölgelerin de gözler de vede burunda kuruluk oluşabilir. Yazımızın devamına giderek burun kuruluğu ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Burun Kuruluğuna Ne İyi Gelir?
Burun Kuruluğu Nedenleri
Hormon değişikliği özellikle de menopoz dönemin de burun kuruluğuna neden olabilir. Burun, ağız, vajina vede gözler de kuruluk meydana gelmektedir. Sjögren sendromu hastalığı mukozanın kurumasından kaynaklanmasından dolayı kuruluk yapabilir. Vücudun bazı nemli bölgelerin de gözler de vede burunda kuruluk yapabilir. Çevresel etkenler, hava sıcaklığında nem oranının düşmesi neden ile burun kuruluğu meydana gelebilir. Sıcak vede nemli ortamlar da burun kuruluğu yapabilmektedir. Bazı bakteri vede mikroplar burun kuruluğuna sebep olmaktadır. Antihistaminik grubu ilaçların kullanılması da burun kuruluğuna neden olmaktadır. Az su tüketmek ağız kuruluğu ile birlikte burun kuruluğuna neden olmaktadır. Burun akıntıları için verilen bazı burun spreyleri de uzun süre kullanım da kuruluk oluşturmakta. Burun iltihabı, burun akıntısı hastalığıdır. Yalnız bazen burun kuruluğunu meydana getirmektedir.
Burun Kuruluğu Nasıl Geçer?
– Alkol vede kafein tarzı içeceklerden uzak durun, vücuttaki suyun atılmasına neden olması açısından oldukça önemlidir.
– Bol miktarda su ve sıvı tüketin.
– Eczanelerden burun kuruluğu ile ilgili bazı spreylerden kullanılabilir.
– Evin havasını ve bulunduğunuz ortamın havasını nemlendirmek oldukça önemlidir.
– Burun kuruluğuna etki eden, baş ağrısı var ise iltihap sökücü ağrı kesici kullanılabilir.
– Burun içine nemlendirici krem sürülebilir.
– Eğer sürekli olarak kullandığınız ilaçlar bulunuyorsa, yan etkilerinde burun kuruluğu olup, olmadığına bakın.
– Hindistan cevizi yağını, burun etrafına sürdüğünüz de, nemlendirici özelliğe sahiptir.
Burun Kuruluğu Nedenleri Nelerdir, eğer uzun süreli burun kuruluğu yaşıyor ve geçmiyorsa mutlaka doktora danışmanız da yarar vardır. Altta yatan nedeni öğrenmeniz, tedavinizin daha kolay iyileşmesine yardımcı olacaktır. Eğer sizin de burun kuruluğu nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Burun kuruluğu nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da burun kuruluğu nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Rüyada Haç Görmek Nedir?