Kolik Belirtileri Nelerdir?

Kolik Belirtileri Nelerdir? Kolik Nasıl Tedavi Edilir? Kolik Nedir? Kolik nedenleri ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri öğrenebilirsiniz.

Kolik Belirtileri Nelerdir? Kolik Nasıl Tedavi Edilir? Kolik Nedir?

Kolik Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kolik Belirtileri Nelerdir

Hiç bir neden olmadan uzun süre ağlamak ile kendini gösteren kolik, genellikle bir kaç hafta sürmektedir. Henüz koliğin tanımlanmış belirli nedeni bulunmamaktadır. Uzmanların görüşüne göre hamilelik sırasında sigara içmek kolik riskini artırabilmektedir. Yazımızın içeriğin de kolik nasıl tedavi edilir? ve Kolik nedir? Ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Siz de yazımızın devamına giderek kolik nedenlerini bulabilirsiniz. Peki kolik belirtileri nelerdir?

Bebekler de bu rahatsızlık haftada en az 3 gün, günde ise 3 saatten fazla ağlama olarak görülmektedir. Genellikle doğumdan bir kaç hafta sonra meydana gelir ve bebek yaklaşık olarak 3 ila 4 aylık olana kadar devam etmektedir. Doktorlar bu rahatsızlığın uzun vadeli etkileri olmadığını vede kolikli bir bebeğin normal şekilde kilo alacağını vede besleneceğini belirtmektedir. Her bebeğin huzursuzlanması vede ağlaması normal durumdur. Kolik olan bebekler, bir çok bebekten daha çok ağlamaktadır. Siz de yazımızın devamına giderek kolik belirtilerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Kolik Nasıl Tedavi Edilir?

Kolik Belirtileri

Ağlarken yüzü kızarır.
Bacakları uzatır veya karnına çeker.
Ağlarken kollarını vede bacaklarını savurur.
Ağlarken sırtını yay gibi gerer.
Ağlarken yumruklarını sıkar.
Bazen acı çekiyormuş gibi görünür.
Karnı şiştir vede çok fazla gazı vardır.

Kolik Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Kolik rahatsızlığı bazı bebeklerin hayatlarının normal parçası olmakta vede zararlı olmadığından, genellikle ilaç verilmesi önerilmez. Bu rahatsızlık için çok fazla tedavi yoktur. Anne ve babanın bebeği sakinleştirmek için yapabilecekleri bazı şeyler bulunmaktadır.

Kolik Nedir
Kolik Nedir

Bebeği ağlama nöbeti sırasın da, battaniyeye sıkıca sarmak yardımcı olabilir. Bazı bebekler de, kucağa alınmaya iyi yanıt verebilir. Bebeği besler iken dik oturtun, bu durum havanın yutulması olasılığını azaltacaktır. Daha sık, daha küçük beslemeler yardımcı olabilmektedir. Emziren anneler kahve, çay, baharatlı yiyecekler vede alkolden uzak dururlarsa, bebeğin kolik belirtileri daha az olmaktadır. Biberon ile beslenen bebekler için, şişe memesindeki deliklerin doğu boyutta olduğundan emin olunmalı. Çok küçükler ise bebeğin her beslenme sırasında daha fazla hava yutması olağandır.

Her beslemeden sonra bebeğin gazı çıkarılmalı. Bunu yapmak için bebeğinizi omzunuza yaslayarak kucaklayın vede sırtına nazikçe vurun. Bazen bir bebeği sık sık almak vede bırakmak, ağlamayı daha da kötü yapar. Sessiz bir yerde vede loş ışıkta bebeği rahatlatmak çoğu zaman daha iyi sonuç vermektedir. Bazı durumlar da bir çamaşır makinesi ya da elektrikli süpürge sesi gibi arka plan görültüsü bebeklerin rahatlamasına vede uyumasına yardımcı olabilmektedir. Sıcak bir banyo ya da nazik bir masaj da bebeğinizi sakinleştirir ve uyumasına yardımcı olur.

Kolik Belirtileri Nelerdir, kolik belirtisi yaşayan bebekler aşırı huzursuz olurlar. Bu durumda aile bireyleri bebekleri için, bazı yöntemleri uygulayarak bebeklerini sakinleştirebilir. Siz de eğer ki kolik belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kolik belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kolik belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed