Bebeklerde İshal Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde ishal Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde İshal Nasıl Anlaşılır? Bebeklerde ishal nasıl geçer? Hakkında bilinmesi gerekenlere ulaşabilirsiniz.

Bebeklerde İshal Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde İshal Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde ishal Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Bebeklerde ishal Belirtileri Nelerdir

Anne ve babaların bebekleri için en tedirgin olduğu konulardan biride bebeklerde ishal görülmesidir. Bebeklerde görülen ishal anneyi oldukça tedirgin etmekte ve uzun süren ishal için arayışlara girilmektedir. Yazımızın içeriğin de bebeklerde ishal nasıl anlaşılır? ve bebeklerde ishal belirtileri ile ilgili bilgilere ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Sizde yazımızın devamına giderek bebeklerde ishal nasıl geçer? Bulabilirsiniz. Peki bebeklerde ishal belirtileri nelerdir?

Bebeklerde ishal aslında en temel nedenlerinden biride hijyen konusuna dikkat edilmediği vede bebeğe temiz içme suyu verilmediğinde görülmektedir. Eğer bebek sadece anne sütü ile besleniyor ise, annenin yediği besinler çok yağlı, çok baharatlı olduğundan bebeklerde ishal görülebilmekte. Bebeklerde ishal nedenleri arasında bebeğe son 24 saat içinde verilen besinlerden kaynaklı olabilir. Mesela bebeğin dışkısı sümüksü ise veya kan var ise kolera, tifo gibi bakterilere bağlı ishal belirtisidir. İçeriğin de yumurta barındıran besinler de, gıda zehirlenmelerinden ya da bozuk gıda tüketiminden dolayı olabilmektedir. Eğer bu tip ishalin dışında bebeğin dışkısı aşırı derece bir odayı kokutacak kadar kokuyor ise akla ilk olarak rota virüsü gelmelidir. Bu virüse karşı yenidoğan dönemindeki bebeklerde ishal aşısı olarak yapılan rota virüsü aşısı bulunmakta. Anne ve baba bebeklerine bu aşıyı yaptırmalıdır. Bu aşının reddi vede daha sonrasında bu virüsün bulaşması ile ishal olan bebeğin yaşamına etki edebilir. Yapılan aşı bebeği %100 korumasa da, belirli oranda virüsün bulaşmasını önlemekte. Sizde yazımızın devamına giderek bebeklerde ishal nasıl anlaşılır ve bebeklerde ishal nasıl geçer öğrenebilirsiniz.

Bebeklerde İshal Nasıl Geçer?

Bebeklerde İshal Belirtileri

Bebeklerde ishal görülmeden önce, huzursuzluk başlamaktadır. Sonra hafif ateşle de belirtiler devam etmekte. Ateş’den sonra bebeklerde kusma da olmakta. Daha sonra ishal başlar. Bebeğin ishal olduğu ise günlük rutinden daha fazla dışkılama vede bu dışkının sıvı olmasından fark edilebilir. Bu durum da ise bebeğin kusmasını önlemek için bebeğin düzenli beslenmesinin sağlanması lazım. Çünkü bebek hem kusma, hemde ishal yüzünden sıvı kaybeder vede bu zamanla bebeğin bitkin düşmesine neden olmaktadır.

Bebeklerde ishal
Bebeklerde ishal

Bebeği ishal olmuş aileler, bebeklerde ishalin kesilmesi için öncelikle doktora başvurulmalıdır. Uzman hekim kontrolü sonrası, yazılan ilaçlar ise düzenli şekilde kullanılmalı. Bebeklerde ishal ilacı iki veya üç doz sonra etkisini göstererek bebeği iyileştirmektedir. Yalnız nadir de olsa bebeklerde ishal tedavisi yanıt vermez. İlaç kullanılsa dahi geçmeyebilir. Bebeklerde geçmeyen ishal görülüyor ise yine doktora gidilmelidir. Bebeklerde ishal süresi zarfında anne sütü kesilmemelidir. Aksine bebek daha sık anne sütüyle beslenmelidir. Çünkü anne sütünün barındırdığı vitamin, mineral ve probiyotik gibi enzimler bebeğin bağırsak fonksiyonlarını düzene sokmada yararlıdır.

Bebeklerde İshal Belirtileri Nelerdir, bebeklerde ishal süresi, her bebekte farklı olabilmekte. Bu durum ishalin şiddetine vede sıklığına göre 1 ila 2 haftayı bulabilmektedir. Bazı durumlar da bebeklerde ishal 2 gün sonra geçebilmektedir. Bebeklerde ishal uzun süreli geçmez ise mutlaka bebeğin doktora götürülüp, doktor gözetiminde tutulması vede gerekli direktiflere de uyulması lazım. Eğer sizin de bebeklerde ishal belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebeklerde ishal belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebeklerde ishal belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çocuklarda Karın Ağrısı Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed