Bebekler Kaç Aylıkken Gülmeye Başlar?

Bebekler Kaç Aylıkken Gülmeye Başlar? Bebekler Nasıl Güldürülür? Bebekler ne zaman gülümser? Hakkında merak edilenleri yazımızdan bulabilirsiniz.

Bebekler Kaç Aylıkken Gülmeye Başlar? Bebekler Nasıl Güldürülür?

Bebekler Kaç Aylıkken Gülmeye Başlar
Sayfa İçeriği: Bebekler Kaç Aylıkken Gülmeye Başlar

Yeni anne adaylarının ilk evlatlarını kucağına aldığın da, bebeklerinin gülümsemesini istemekte. Yüzün de gülücük oluşmasını bekleyen anne adayları, bebeklerinin kaç aylıkken gülümseyeceğini merak etmektedir. Yazımızın içeriğin de ise bebekler nasıl güldürülür? ve bebekler ne zaman gülümser? Soruları ile ilgili cevaplara yer verdik. Siz de yazımızın devamına giderek bebek güldürme yöntemlerine ulaşarak, öğrenebilirsiniz. Peki bebekler kaç aylıkken gülmeye başlar?

Yeni anne adayları ve baba adayları ilk gün bebeklerini kucaklarına aldığın da ilk merak ettikleri şey bebeklerinin gülümsemesidir. Bebeklerin ilk sosyal davranışları olan gülümsemeleri, aslında bizlere bebeklerin gelişimleri hakkında bir çok şeyi öğretmektedir. Bebeklerin beyin vede sinir sistemi refleksleri olgunlaşma seviyesine geldiyse başka kimseler ile bağlantı kurabilmek için gülümserler. Yazımızın içeriğin de ise siz değerli dostlarımız için bebekler kaç aylıkken gülmeye başlar? öğrenebilirsiniz.

Bebekler Ne Zaman Gülmeye Başlar?

Bebekler Nasıl Güldürülür?

Araştırmalara göre edilen bilimsel verilere göre bebeklerin anne karnından beri gülümsediklerini gösteren işaretler bulunmaktadır. Yalnız bu gülümsemeler tabi ki, bilinçli değil sadece refleksiftir. Hamilelik dönemindeki anne adayının ileri düzey, ultrason kontrolün de bu gülümsemeler görülebilmekte. Bebek dünyaya geldikten sonra anne vede babanın bebeklerinde nadir yakaladıkları gülüşleri halk arasında melekler ile konuşuyor veya onlara gülümsüyor olarak yorumlanır. Yalnız bebeğin gerçek anlamda bilinçli olarak gülümsemesi genellikle 2.ci aydan sonra başlamaktadır. 3.cü aydan sonra net şekilde gülümsemeler görülmeye başladığı için kendisine gülümseyen herkese de gülümseyebilmekte. Sizde yazımızın devamına giderek bebeklerde gülümseme aşamalarını ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Bebeklerde Gülümseme Aşamaları Nelerdir?

Bebek Güldürme Yöntemleri
Bebek Güldürme Yöntemleri

0/6 Hafta reflekse bağlı gülme, bebeklerin rem uykusundayken gülümsedikleri, uykusunda aniden el vede ayaklarını oynatarak irkildikleri fiziksel reflekslerin rastlandığı dönem olarak geçmektedir.

6/8 Hafta duyarlı gülme, refleksif gülmeler yerine bilinçli olarak gülmeler görülmekte. Bebek annenin vede babanın yüzünü tanıyabilmesi için fırsatlar tanınmalı vede yumuşak bir ses tonuyla konuşulmalıdır.

2 ve 3 Ay ilk sosyal gülme, bebek artık anne ve babayı tanıdığı için onları gördüğün de komik seslere gülerek tepki vereceği dönemdir. Bebekle birlikte vakit geçirince size kahkahalar ile gülmekte. Bu dönem aralığın da kol vede bacaklar ile oynamak bebeğin çok hoşuna gitmekte.

6 Ay farkında olunan gülümseme olarak geçen dönemdir. Bu ayda bebeğin gülme davranışları tamamen belirginleşmektedir.

Bebekler Kaç Aylıkken Gülmeye Başlar, bebekler de gülme, her bebeğe göre değişiklik gösterse de bebekler de gülümseme aşamaları ve ayları bulunmaktadır. Sizde yazımızın içeriğinden bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Bebeğinizin gülümsemesini sabrederek beklemelisiniz. İlk doğduğu anda da bebeğiniz gülebilmekte ama belirgin şekilde belli olması için 3 aylık zamanı beklemeniz gerekmekte. Eğer sizin de bebekler kaç aylıkken gülmeye başlar, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebekler kaç aylıkken gülmeye başlar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebek güldürme yöntemleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dil Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed