Ayak Şişkinliği Nedenleri Nelerdir? Ayak Şişkinliği Nasıl Geçer? Ayak şişkinliğini hangi hastalık tetikler? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler.
Ayak Şişkinliği Nedenleri Nelerdir? Ayak Şişkinliği Nasıl Geçer?
Ayak şişkinliği nedenleri nelerdir ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da ayrıntılı olarak derledik. Ayak şişkinliği nasıl geçer? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede ulaşabilirsiniz. Ayak şişkinliğini hangi hastalık tetikler? ve Ayak şişkinliği neden olur? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Peki ayak şişkinliği nedenleri nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Günümüz de nerede ise her insanın ayakları şişmektedir. Ayak şişmesi şikayetleri gün geçtikçe daha çok artmakta ve yaz aylarında bu problem daha çok artış göstermektedir. Ayak şişmeleri özellikle yaz aylarında olması sıcak havalara bağlı durum olabileceği gibi bazen de önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Ayak şişmesi şikayeti bulunan hastaların uzman hekime danışmaları gerekmektedir. Doktorunuz altta yatan nedeni bulup, ona göre tedavi yöntemleri uygulayacaktır. Sizde ayak şişkinliği nedenlerini vede tedavisi ile ilgili bilgileri yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz.
AYAK ŞİŞKİNLİĞİ NEDEN OLUR?
AYAK ŞİŞKİNLİĞİNİ HANGİ HASTALIK TETİKLER?
Hamilelik dönemin de vücut normal zamanlara göre daha fazla sıvı tutmaktadır. Bu sebeple hamilelikte sıklıkla ayak şişmesi görülebilir. Hamilelik dönemi yaz aylarına denk geldiğinde de, kadınlar kışa göre daha fazla sıvı tüketmektedir. Bu durum ise hamile kadınların daha fazla ayak şişmesi sorunu yaşamasına neden olmaktadır. Havaların sıcaklığından vücut bir takım değişikliklerin görülmesine neden olmaktadır. Sıcaklıkların ise dokularda su toplanmasına yol açması, özellikle ayaklarda şişmelere neden olmaktadır. Aşırı sıcaklarda vede nemli havalarda yaşanan terleme, artan sıvı ihtiyacı, yüksek sıcaklıklara bağlı olarak damarlarda genişleme görülmesi vede vücutta tuz birikmesi ellerde vede ayaklarda şişliklerin görülmesine neden olmaktadır.
Bunların dışında ise, KC hastalıkları, kalp hastalıkları, böbrek yetmezliği, hipertansiyon gibi önemli hastalıklarda ayak şişmelerinin nedenleri arasına girmektedir. Varis denilen bacak damarlarının genişlemesi vede aşırı kilo ile obezite de özellikle yaz aylarında ayak şişmelerinin yaşanmasının sık nedenleri arasında yer almaktadır.
Alerjiler de ayak şişkinliğinde büyük önem taşımaktadır. Meydana gelen her türlü alerjik durum ayak şişkinliğinin gelişmesine neden olabilmektedir. Ayaklarda meydana gelen iltihabi enfeksiyonlar da ayak şişkinliği nedenleri arasında bulunmaktadır. Diyabet hastalarının da kabusu olan ayak şişkinliği, bu hastalarda da sık sık görülmektedir. Diyabet oranının yüksek olduğu durumlarda ayak yanması, ayaklarda şişme vede uyuşma gibi belirtiler olmaktadır. Bu gibi durumlarda ayak şişkinliği uzun sürüyor ise doktorunuza danışmalısınız.
Ayak şişkinliği aslında ciddiye alınması gereklidir. Altında yatan nedenlerin araştırılması, hasta sağlığı için oldukça önemlidir. Ayak şişkinliği sorunu ile ilgili çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Yalnız bu tedavi uygulamaları hastadan hastaya vede ayak şişmesinin nedenine göre değişiklik göstermektedir.
AYAK ŞİŞKİNLİĞİNE EVDE DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
– Eviniz de doktor tavsiyesi ile ayak masajları yapabilirsiniz.
– Aşırı sıcakların olduğu vakitlerde, dışarıya çıkmamaya dikkat edin.
– Şişme görüldüğü durumlarda ayaklar yüksekte tutulmalıdır.
– Ödem birikmesine neden olduğu için tuzlu yemeklerden uzak durulmalıdır.
– Şişme yaşanmaması için sabit şekilde ayakta durmamaya dikkat edilmelidir.
– Ayaklar gün içinde uzatılarak dinlendirilmeli ve ayakların altına da yüksek yastık koyulmalıdır.
– Ayakta uzun süre kalmak zorunda iseniz, parmak uçlarına doğru yükselip alçalarak egzersizler yapabilirsiniz.
– Soğuk uygulamalar ödemi atma özelliği taşımaktadır. Bu durumda ayaklar buzlu su dolu kovada 20 dakika kadar bekletilebilir.
Ayak Şişkinliği Nedenleri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız ayak şişkinliği nedenleri ve korunma yollarını öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki ayak şişkinliği nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ayak şişkinliği nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da ayak şişkinliği nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bahar Nezlesinden Korunma Önerileri
selam her gün ayak şişmesi neden olur nasıl geçer ayakkabı giyerken ayaklarımı resmen acıtıyor hangi kremi kullanmalıym