Unutkanlık Belirtileri Nelerdir? Unutkanlık Neden Olur? Unutkanlığa ne iyi gelir? İle ilgili sizler için yazımız da ayrıntılı şekilde düzenledik.
Unutkanlık Belirtileri Nelerdir? Unutkanlık Neden Olur?
Unutkanlık belirtileri nelerdir ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımızın içeriğinde ayrıntılı şekilde hazırladık. Unutkanlık neden olur? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Unutkanlığa ne iyi gelir? ve unutkanlık nedir? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Unutkanlık belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Günümüz de bir çok kişide görülen unutkanlık aslında bir hastalık değildir. Bunun üzerine psikoloji ile ilgili olup olmadığı da araştırmacılar sayesinde araştırılmıştır. Nöropsikiyatrik testler de çok ilginç sonuçlar gösteren unutkanlık, özellikle teşhis üzerinde beyin vede davranış arasındaki ilişkiye bakıldığında unutkanlığın temel nedenleri olduğu vurgulanıyor. Yalnız şunu da hatırlatmak isteriz ki, unutkanlık hem bazı hastalıkların habercisi, hem de bazı hastalıklara yol açmaktadır. Bir çok sinir sisteminde rahatsızlık yaşayan kişilerde genellikle psikolojik rahatsızlıklar görülmektedir. Bu gibi rahatsızlıklar ise hasar almış sisteme daha çok zarar verdiğinden unutkanlığa yer açmaktadır. Araştırmalara göre yüksek oranda depresyon yaşayan insanlarda unutkanlığın da aynı paralelikte meydana geldiği görülmüştür. Unutkanlığı bitirecek en etkili yöntemlerden biri de beslenme alışkanlığıdır. En etkili maddeler ise omega-3 yağ asitleri yer almaktadır. Ayrıca B12 vitamini açısından zengin olan besinlerde unutkanlığı gidermektedir. Araştırmalara göre vücutta ortaya çıkan hormonal dengesizlik unutkanlığı tetikleye bilmektedir. Sizde unutkanlık belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
UNUTKANLIĞA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?
UNUTKANLIK NEDENLERİ NELERDİR?
Nöropsikolojik durumlardan en yaygın görülen alzheimer hastalığıdır. Alzheimer hastalığı her ne kadar unutkanlık ile başlasa da beyinde ciddi hasarlara neden olmaktadır. Özellikle ileri yaşlarda yaşanma sıklığı artan bu unutkanlık hastalığı için erken yaşta başlayan belirtiler doğrultusunda tedavi yapılmalıdır. Her 5 kişiden biri günümüz de ağır depresyon dönemleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Zihinsel vede duygusal travmalara neden olan depresyon ise sinirlilik, duygusal sarmal, huzursuzluk vede ağlama nöbetleri gibi belirtiler ile kendini göstermektedir. Ağır depresyon durumunda beyin yaşanan olumsuzluklara karşı aldığı tedbir de denilebilmektedir. Yalnız bu süreç oldukça tehlikelidir. Çünkü kişi depresyonda unutkanlık sıklığıyla birlikte intihar girişimlerinde bulunabilmektedir. En önemli vitaminlerden B12 vücudun ihtiyacı olan bir kaynaktır. Özellikle de sinir dokusunun sağlığı vede kırmızı kan hücresinin üretimi için gereklidir. Bu vitamin vücut olarak üretilmediği için takviye gerektiren vitamindir. Bu nedenle sağlıksız beslenme alışkanlığı bu vitaminin azalmasına neden olmaktadır. Vitaminler vücuttan eksildikçe tiroit bezleri de çalışmaz. Bu da hormonların azalmasına neden olmaktadır. Hormonlar azaldıkça beyne sinirler iletilmez bu da unutkanlığa yol açmaktadır.
UNUTKANLIĞI İYİ GELEN BESİNLER
Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan balıklar hafızayı güçlendirmektedir. Bunlar palamut, sardalya, somon gibi balıklarda fazla olmaktadır. Uzman hekimlere göre gelişim çağındaki çocukların vede hamile kadınların günde en az bir gr diğer kişilerin ise haftada bir kez omega-3 yağ asidi alması gerektiğini belirtmektedir. B12 vitamini bakımından en zengin olan besin kırmızı et olmaktadır. B12 vitamin eksikliği olan insanlar hafta da en az 2 kez kırmızı et tüketmelidir.
Bitter çikolata vede yaban mersini barındırdıkları polifenol maddesi bakımından hafızayı güçlendirmede oldukça etkilidir. Uzman hekimler iki besinin de aşırıya kaçmadan günlük tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir. Omega-3 yağ asidi bakımından ceviz vede fındık da oldukça etkilidir. Araştırmalara göre günlük bir avuç ceviz veya fındık tüketerek vücudun ihtiyacı olan omega-3 yağ asidi sağlanmış olmaktadır.
Unutkanlık Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız unutkanlık belirtileri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin de eğer ki unutkanlık belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Unutkanlık belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da, unutkanlık belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Engelli Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?