Hurma Neye İyi Gelir?

Hurma Neye iyi Gelir? Hurmanın Faydaları Nelerdir? Hurmanın besin değeri nedir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımız da hazırladık.

Hurma Neye İyi Gelir? Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurma Neye iyi Gelir
Sayfa İçeriği: Hurma Neye İyi Gelir, Hurmanın Faydaları Nelerdir, Hurmanın Besin Değeri, Hurma Nasıl Tüketilir, Hurmayı Kimler Tüketmeli, Hurma Hangi Hastalıklara İyi Gelir, Hurmanın Kemiklere Faydası, Hurmanın Göze Faydası, Günde Kaç Tane Hurma Tüketilmeli, Yaş Hurma Nedir, Yaş Hurmanın Faydaları

Hurma neye iyi gelir ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da ayrıntılı olarak hazırladık. Hurmanın faydaları nelerdir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Hurmanın besin değeri ve hurma nasıl tüketilir? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak bulabilirsiniz. Peki hurma neye iyi gelir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Hurma’da bulunan 15 adet vitamin vede mineral yer almaktadır. 4 Adet günde tüketilen hurma, 1 porsiyon meyve miktarına denk gelmektedir. Bu durum ise vücudun günlük ihtiyacı olan vitamin vede şeker oranını karşılamaktadır. Uzmanlar, hurmayı sadece ramazan ayında değil, her zaman tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Hurmanın bir çok çeşidi bulunmaktadır. Hemen hemen bir çok Akdeniz ülkesinde rahatlıkla yetişmektedir.

Beden vede zihinsel yorgunluğa da iyi gelmektedir. Hurma, palmiye ailesine bağlı ağaçta yetişmektedir. Birden fazla meyve verme özelliğine sahiptir. Hurma, sıcak havaları sevmektedir ve soğuğa dayanıksızdır. Karaciğeri temizler vede kansızlığa iyi gelmektedir. Bilimsel adı ise Phoenix dactyliferadır. İçeriğin de bulundurduğu fosfor, azot, demir, potasyum gibi besin maddelerinin yanı sıra bol miktarda çinko, magnezyum, manganez vede az miktarda bakır vede bor bulunmaktadır. Sizde hurma ile ilgili daha fazla bilgilere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

HURMANIN FAYDALARI NELERDİR?

HURMANIN BESİN DEĞERİ

Kalori: 300,4 Kcal , Karbonhidrat: 72 gr , Kolesterol; 0 , Protein; 2 gr , Lif; 9 gr , B3 Vitamini; 2 mg , A vitamini; 0,5 gr , C vitamini; 3 mg , Folik asit; 24 mcg , Kalsiyum; 59 ng , Demir; 3 mg , Fosfor; 63 mg , Potasyum; 700 mg, Sodyum, 5 mg , Magnezyum; 58 mg

HURMANIN FAYDALARI

Hurma, B vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu durum da cildin daha elastiki yapıya sahip olmasını sağlamaktadır.

Yüksek lif oranına sahip olan hurma midenin uzun süre tok kalmasını sağlamaktadır.

Hurma da kolesterol bulunmaması nedeni ile kalp dostudur. Aynı zaman da kan basıncını dengeler vede kalp ritmini düzenlemektedir. Hurma güçlü antioksidan olması nedeni ile kalbi zararlı bakterilerden vede mikroplardan korumaktadır.

Barındırdığı yüksek magnezyum ile hafızayı güçlendirir. Bu özelliği nedeni ile uzmanlar ergenlik döneminde vede yaşlıların tüketmesi gerektiğini belirtmektedir.

Barındırdığı A vede C vitaminleri ile vücudun bağışıklık sistemini güçledirir vede vücuta bulunan zararlı bakterileri temizlemektedir.

Araştırmalara göre hurmada yüksek miktarda yer alan B6 vitamini vede magnezyumun sinir sistemini güçlendirdiği ortaya çıkmıştır.

Kandaki hemoglobin sentezini yükselten hurma, barındırdığı kalsiyum vede fosfat ile de kemik sağlığını korumaktadır.

Beta karoten vitamini hurma da bulunmaktadır. Bu vitamin ise göz sağlığını korumaktadır. Gece körlüğü rahatsızlığının oluşma riskini de azaltmaktadır.

Doğum sonrası toparlanma aşamasın da bulunan kadınlar, hormonlarını kontrol altına alarak hızla vücutlarının vede sağlıklarının düzenlemesi sağlanmaktadır. Hamile kadınların mutlaka hurma tüketmesi gerekmektedir.

Hurma Neye İyi Gelir, yazımız da hazırladığımız hurmanın faydalarını öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki hurma neye iyi gelir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Hurma neye iyi gelir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da hurmanın faydaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Köpeklerde Mantar Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed