Trombosit Yüksekliği Belirtileri Nelerdir? Trombosit Yüksekliği Neden Olur? Trombosit yüksekliği nedir? Hakkında merak edilenleri yazımız da derledik.
Trombosit Yüksekliği Belirtileri Nelerdir? Trombosit Yüksekliği Neden Olur?
Trombosit yüksekliği belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına alarak ayrıntılı şekilde derledik. Trombosit yükseliği neden olur? Hakkında tüm merak ettiğiniz her şeyi yazımızın devamından bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Trombosit yüksekliği nedir? ve Trombosit yüksekliği nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki trombosit yüksekliği belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Trombosti, kanın pıhtılaşmasını sağlayan renksiz kan hücrelerine denir. Yaralanmalar ile damarlardaki kanı pıhtılaştırarak kan kaybını engeller. Bu durum genellikle lösemi vede bağışıklık sistemi zayıf insanlarda görülmektedir. Bazı ilaçların yan etkileri de trombosit hücrelerini azaltmaktadır. Trombosit yüksekliği nerede ise her yaş ortalamasında görülebilmektedir. Kemik iliği hücrelerinden ayrılan parçalar, trombositler kanda ortalama olarak 1/10 gün arası dolaşmaktadır. İşlevlerini tamamladıktan sonra dalak tarafından vücuttan atılmaktadır. Trombositler herhangi yaralanma sırasında kanda hızla çoğalır ve örümcek ağı gibi yaranın olduğu kısımda katılaşarak kanın akmasını önler.
En belirgin belirtisi ise ciltteki yersiz morluklardır. Trombositlerin yüksek olması sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Trombositler, hemogram testleri ile tespit edilmektedir. Bu durum ciddi bir hastalığa neden olmadan hemen tedavi edilmesi gerekmektedir. Trompositlerin seviyesini karaciğer organı belirlemektedir. Sizde trombosit yüksekliği belirtileri ile ilgili daha fazla bilgiye yazımızın devamından ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
TROMBOSİT YÜKSEKLİĞİ NEDİR?
TROMBOSİT YÜKSEKLİĞİ BELİRTİLERİ
– Diş etlerinde durduk yere çıkan kanamalar.
– Gözde bulanıklık.
– Vücudun hareket noktasında dengesizlik.
– Baş dönmesi akabinde gelişen bayılma.
– Sabah uyanırken burunda biriken kan.
– Avuç içi vede ayak tabanında karıncalanma.
– Dışkı sırasında kan gibi durumlar trombosit yüksekliğinin belirtilerindendir.
Yukarıda vermiş olduğumuz belirtiler eğer dikkate alınmazsa, sol kolda uyuşma, beyin felcine, kemik ağrıları, kulakta kanlanma vede konuşmada gevşeklik gibi durumlar yaşanmaktadır.
Kanda aniden yükselen trombositler kanın katışlaşmasına neden olmaktadır. Trombosit düşüklüğü gibi yüksekliği de ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Vücudun çok fazla trombosit üretmesinin asıl nedeni bağışıklık sisteminin enfeksiyonlu hücrelere karşı vücudun direncini arttırmaya çalışırken gereksiz trombosit üretmeye çalışmasıdır. Bu durum ise kanama esnasında komplikasyonlara neden olmaktadır. Vücut içinden atılamayan kan şişlik vede ödemlere neden olmaktadır.
TROMBOSİT YÜKSEKLİĞİNİ DENGELEMEK İÇİN NE YAPILMALI?
Uzman hekime gidildiğinde trombositi düşüren bazı ilaçlar tavsiye edilir. Bunların başında ise aspirin gelmektedir. Yalnız aspirin kullanma süresi vede dozajını uzman hekim önerisinde tüketilmelidir. Aksine yoksa bu sefer tam tersi yönde trombosit düşüklüğüne neden olabilmektedir. Bazı besinlerde trombosit yüksekliğini dengede tutmanıza yardımcı olmaktadır. Bunlar; sarımsak, kimyon, omega-3 yağ asitleri, karanfil ve zerdaçal
Trombosit Yüksekliği Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız trombosit yüksekliği belirtileri hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki trombosit yüksekliği belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Trombosit yüksekliği belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da trombosit yüksekliği belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Taharet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?