Bebeklerde Hidrosefali Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde Hidrosefali Nedenleri Nelerdir? Hidrosefali Nedir? Anne karnında bebeğin beyninde su toplaması nedenlerini sizler için yazımızda hazırladık.

Bebeklerde Hidrosefali Nedenleri Nelerdir? Hidrosefali Nedir?

Bebeklerde Hidrosefali Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Bebeklerde Hidrosefali Nedenleri Nelerdir, Hidrosefali Nedir, Bebeklerde Hidrosefali Belirtileri Nelerdir, Hamilelikte Hidrosefali Nasıl Anlaşılır, Bebeklerde Hidrosefali Neden Olur, Mikrosefali Nedir, Mikrosefali Nedenleri Nelerdir, Bebeklerde Mikrosefali Neden Olur, Mikrosefalinin Meydana Getirdiği Komplikasyonlar Nelerdir, Hidrosefali Nasıl Tedavi Edilir, Mikrosefali Nasıl Tedavi Edilir

Bebeklerde hidrosefali nedenleri nelerdir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için ayrıntılı olarak yazımız da mercek altına aldık. Hidrosefali nedir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamından ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Bebeklerde hidrosefali belirtileri ve hamilelikte hidrosefali nasıl anlaşılır? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak bulabilirsiniz. Peki bebeklerde hidrosefali nedenleri nelerdir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Hidrosefali, bebeklerde beyin omurilik sıvısının olmasından fazla birikmesi ile meydana gelmektedir. Bu durum hamilelik döneminde dahi, her yaş grubunda kendini belli eden hastalıktır. Sıvı birikmesinden dolayı beyinde ortaya çıkan bir takım hasarlar zihinsel, bedensel vede gelişimsel bozuklukları olumsuz yönde etkilerken, bu rahatsızlık kendiliğinden iyileşmez vede ilaçla da tedavisi yapılmaz. Kelime anlamında su anlamını taşıyan hidro, kafa ve baş anlamına gelen de sefali ile birleşmektedir. Beyin boşluğunda meydana gelen ve biriken su kafadaki basıncın çoğalmasına vede dolayısı ile de kafanın giderek büyümesine neden olmaktadır. Kişilerdeki hidrosefali durumunun en kolay ele veren belirtisi de başının büyüklüğü olmaktadır. Bu durum hamilelik döneminde tespit edilebileceği gibi doğum sonrasında da oluşabilen hidrosefali vede mikrosefali hastalığı önceden önlem alınmalıdır. Sizde bu hastalık ile ilgili tüm bilgileri ayrıntılı olarak yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

BEBEKLERDE HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

HAMİLELİKTE HİDROSEFALİ NASIL ANLAŞILIR?

MRG vede BT ile teşhisi konulabilen hastalık beyin boşluğundaki genişlikler ortaya çıkan diğer bulgular ile bütünleştirildiğin de net bir hidrosefali tanısını koymaktadır. Bu hastalığı önlemek için ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Tek tedavi yöntemi cerrahi müdahale olan şant ameliyatıdır. Başarılı geçen bu ameliyat sonrasında kişi hayatına sorunsuz devam edebiliyorken, eğer hastalık önlenemez ise ölüm ile sonuçlana bilmektedir.

BEBEKLERDE HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ

Zayıf beslenme.
Kusma.
Başın büyümesinde hızlı artış.
Büyüme geriliği.
Dokunmaya zayıf tepki.
Bıngıldakta şişkinlik veya gerginlik.
Başın normalden daha büyük durması.
Gözlerin aşağıda sabitlenmesi.

Mikrosefali hastalığı bebeğin kafasının yaşıtlarının kafalarına göre daha küçük olmasına denir. Hamilelik döneminde beynin normal gelişmemesi sonucu meydana gelen mikrosefalinin kesin tedavisi bulunmamaktadır.

BEBEKLERDE HİDROSEFALİ NEDEN OLUR?

Beynin devamlı olarak ürettiği serebrospinal sıvısını beyin gerekitği gibi ememez ise meydana gelen sıvı birikimi hidrosefali olarak bilinmektedir. Bu durum her yaş gurubunda görülebilmektedir. Bebeklikte vede yaşlılıkta daha sık yaşanan bu hastalık beyindeki ventrikül boşluklarında aşırı sıvı birikmesiyle ilişkilidir. Besin maddelerinin iletimi vede atıkların dışarı çıkması, dış dünyadan gelme riski olan darbelere tampon görevi üstlenmektedir. Bu beyin vede omurilikteki basınç değişikliklerinin dengelenmesi için oldukça önemli yapıya sabittir. Bu sıvı ise beyin boşluklarının genişlemesine dolayısı ile de beyin dokusu hücrelerine zarar vererek hidrosefaliyi meydana getirmektedir.

MİKROSEFALİ NEDENLERİ NELERDİR?

Beyne yeterli oksijen gitmemesi.
Kemiklerin beyne basınç uygulaması.
Bebeklerde kafatasının erken kapanması.
Anne adayının yetersiz beslenmesi.
Hamilelikte geçirilen enfeksiyonlar. Su çiçeği, kızamık, toksoplazma veya kızamıkçık.

MİKROSEFALİNİN MEYDANA GETİRDİĞİ KOMPLİKASYONLAR NELERDİR?

Bazı nöbetler, konuşma vede davranışlarda gerilik, görme ve işitme duyusunda problemler, hiperaktivite yani aşırı hareketlilik, cücelik ya da boy kısalığı gibi komplikasyonlar görülmektedir.

Bebeklerde Hidrosefali Nedenleri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız bebeklerde hidrosefali nedenleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Bebeklerde hidrosefali nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebeklerde hidrosefali nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Göz Gribi Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed