Çiçek Saksıya Nasıl Dikilir? Çiçek Saksıda Nasıl Budanır? Çiçek budama teknikleri ve Çiçek nasıl dikilir? İle ilgili pratik bilgileri bulabilirsiniz.
Çiçek Saksıya Nasıl Dikilir? Çiçek Saksıda Nasıl Budanır?
Çiçek saksıya nasıl dikilir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz dostlarımız için ayrıntılı şekilde yazımız da hazırladık. Çiçek saksıda nasıl budanır? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Çiçek budama teknikleri ve saksıya çiçek nasıl dikilir? Sorularının cevaplarına sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki çiçek saksıya nasıl dikilir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Çiçekleri seven vede yetiştirmekle uğraşan her insan yeterli bilgiye sahip olması gerekmektedir. Dikilen çiçeklerin hangi koşullarda, nasıl dikileceğini bilmek oldukça önemlidir. Çiçek dikme işlemi çiçek yetiştirmek için ilk temel adım olmaktadır. Toprak çeşidini, saksı ebatını vede sulama miktarının ölçüsünü bilmeniz gerekmektedir. Bunları bildiğiniz taktirde kaliteli şekilde çiçek dikebilir ve yetiştirebilirsiniz. Yazımızın devamında size çiçek dikme ve budama ile ilgili bilgileri derledik.
ÇİÇEK NASIL DİKİLİR?
ÇİÇEK BUDAMA TEKNİKLERİ NELERDİR?
Saksı seçerken altı delinmeli saksılar seçmeye özen gösterin. Delikleri açmak için ise tornavidayı delik yerlerine bastırarak arkasından çekiç ile vurun. Sonra doğal toprak satın alın ve içeriğin de mineralleri vede kendiliğinden nemli olan bu toprak bitkileriniz için oldukça verimlidir. Bu topraktan az bir şey saksının içine dağıtın. Sonra bitkiyi bir eliniz ile dibine kadar bastırarak narince tutun. Saksıyı kıpırdatmadan. Diğer eliniz ile ya da birinin yardımı ile üzerine toprak ilave etmeye devam edin. Her toprak ilave ettiğinizde toprağın üzerine parmaklarınızla aşağı doğru basınç yapınız.
Bitkiyi elinizle tutmaya devam edin ve saksının ağzı dolana kadar toprak ilave etmeye devam edin. Toprağı aşağı doğru iteledikçe yer açılacak. 1 paket toprak bu yapmış olduğunu işlem için yeterlidir. Bitkinizin dallarında kırık yerler var ise ip ile olanları sağlam olanlara bağlayarak dik durması için sabitleyin. Son işlem olarak saksı altlığına taşırmayacak kadar su doldurun. Eğer bitkinin ihtiyacı var ise suyu içine çekecektir. Çiçeğin özelliğine bağlı olarak evde koyacağınız bir yer seçin yalnız güneş gören ya da karanlık bir yer olmasına dikkat edin.
ÇİÇEK BUDAMA NASIL YAPILIR
Saksı içindeki çiçeklerinizin içine şeker ekleyin. Şeker çiçeklerinizi besleyecektir. Sirke de ekleyebilirsiniz. Sirke de çiçeklerinizi sineklerden koruyacaktır.
Çiçeklerinizi budama yaparken, iri dalların kesimi ya da yalnızca yaprakların temizlenmesi yapılmalıdır. Kış aylarına özgü yapılan budama işlemi meyvesiz filizlerin tamamını vede meyve vermiş fizlerin 2/3’ünü kesin. Soğuk olmayan ılıman zamanlarda da derinlemesine bir budama işlemi için çitin en kalın köküne kadar kesim yapabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken havanın -5 derecenin altında olmaması lazım. Çiçeklenme mevsiminde hasara uğrayan çiçeklerinizin çürüyen ya da kopmaya yüz tutmuş dallarını steril bıçak ya da makas yardımı ile kesin. Budama işlemi de bu kadar.
Çiçek Saksıya Nasıl Dikilir, yazımız da hazırladığımız çiçek saksıya nasıl dikilir ve çiçek nasıl budanır ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki çiçek saksıya nasıl dikilir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Çiçek saksıya nasıl dikilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Cilt Kuruluğu Nasıl Önlenir?