Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır?

Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır? Yumurtlama Dönemi Hesaplama, Hamile kalma günleri nasıl anlaşılır? İle ilgili merak edilenleri öğrenebilirsiniz.

Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır? Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır
Sayfa İçeriği: Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır, Yumurtlama Dönemi Hesaplama, Hamile Kalma Günleri Nasıl Anlaşılır, Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır, Ovulasyon Takvimi Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli, Yumurtlama Testi Nasıl Yapılır, Hamile Kalma Günleri Nasıl Anlaşılır, Takvim Yöntemi Yumurtlama Günü Hesaplama, Yumurtlama Günü Hesaplama Son 3 Ay, Hamile Kalma Olasılığı Yüksek Günleri Hesaplama, Hamile Kalma Günleri Tablosu, Düzensiz Adet Yumurtlama Günü Hesaplama, Yumurtlama Dönemi Kaç Gün Sürer

Hamile kalma günleri nasıl hesaplanır ile ilgili bilmeniz gereken bazı püf noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık. Yumurtlama dönemi hesaplama hakkında merak ettiğiniz her şeye yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Hamile kalma günleri nasıl anlaşılır? ve Yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır? Sorularının cevaplarına sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Peki hamile kalma günleri nasıl hesaplanır? Detayları ile yazımızda paylaştık.

Gebeliklerin büyük kısmı korunmayı bırakarak düzenli olarak cinsel aktiviteye başlandıktan sonraki ilk 6 ayda elde edilmektedir. Bu dönemlerde çiftlerin yaklaşık olarak %80’i hamile kalmaktadır. 1 yıl içinde çiftlerin nerede ise %85’i hamilelik elde edebilir. Daha sonraki 3 yıl içinde kalan çiftlerin yaklaşık yarısı kendiliğinden hamile kalabilir. Sonraki yıllarda korunmasız düzenli ilişki ile kendiliğinden hamile kalma oranı ise oldukça düşük olmaktadır. O yüzden yumurtlama dönemini hesaplamak oldukça önemlidir. Sizde hamile kalma günleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri yazımızın devamından bulabilirsiniz.

HAMİLE KALMA GÜNLERİ NASIL ANLAŞILIR?

YUMURTLAMA TESTİ NASIL YAPILIR?

Yumurtlama zamanını takibe almak vede hamilelik için ideal zamanı bulmak için başvurulan diğer yöntem de yumurtlama testidir. Ovülasyon gerçekleşmeden önceki 24 ile 36 saat arasında idrarda artış gösteren luteinizan hormon düzeyinin ölçümüyle yapılan test ile doğurganlığın yüksek olduğu dönem belirlenmektedir. Doktorunuza danışarak da yumurtlama dönemi takibi ile ilgili yardım alabilirsiniz.

Hamile kalabilmek için öncelikle vücudunuzu iyi tanımanız gerekmektedir. İlk şart regl döngüsünü hesaplamak vede yumurtlama zamanı bilecek şekilde ovulasyon takvimi oluşturmaktır. Şunu bilmelisiniz ki kadın doğası gereği, her ay üremeye meyilli şekilde bir döngü içindedir. Bu nedenle sperm ile yumurtanın karşılaşması için uygun zamanı hesaplamak vede cinsel ilişki sıklığını ve zamanını ona göre ayarlamaktır. Burada hem semen kalitesinin iyi olması, hem de fertil aralığı yakalamak için regl kanaması biter bitmez haftada 3 defa cinsel ilişkiye girilmesi önerilmektedir. Daha sık ve uzun aralıklarla yaşanan cinsel ilişki sperm kalitesini olumsuz şekilde etkilemektedir. Hamile kalına bilmesi için vücudun bir takım hazırlıklardan geçmesi şart.

Bazı kadınlarda regl döngüsü daha kısa iken, bazılarında uzundur. 21 ile 35 günü bulabilen bu döngü sağlıklı kadın bedeninde ortalama olarak 28 gün sürebilmektedir. Regl döngüsü bazı kadınlarda hayat boyu düzensiz olabilmektedir. Bu sebeple hamile kalabilmek için anne adayının regl döngüsünün ortalama kaç gün sürdüğünü iyi bilmesi gerekmektedir. Eğer ortalama adet döngüsünün 28 gün olduğunu var sayarsak, yumurtlamanın gerçekleşeceği zaman dilimi bu döngünün 14. gününe gelmektedir. Yumurta ile spermin doğurganlık döneminde başarılı birleşme gerçekleştirmesi hamileliğin başlangıcını oluşturmaktadır. Bu nedenle anne adayının kendi regl döngüsünü detaylı olarak takip etmesi yumurta dönemini hesaplamak için ovulasyon takvimi üzerinde not alması oldukça önemlidir. Yumurtlama döneminde meydana gelen belirtiler üzerinden tahminde bulunmak yanıltıcı sonuçlar verebilir.

OVULASYON TAKVİMİ HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kadınlar arasında ya da aynı kadında regl döngüleri değişkenlik olabilmektedir. Eğer değişken döngüler bulunuyorsa ortalama döngü uzunluğu hesaplanmalıdır. Mesela, döngü uzunlukları 28, 32, 27 gün oldu ise 29+31+27=87 , 87 gün 3’e bölündüğünde 29 gün bu hastanın ortalama döngü uzunluğu olmaktadır.

Yumurtlama dönemini hesaplamak için ise yumurtlamanın regli kanamasından 14 gün önce gerçekleştiğini bilmek önem taşımaktadır. Mesela 28 günlük döngüsü olan bir kadın için yumurtlama günü 14. gün olup en üreme dönemi 12, 13, 14. günler olmaktadır. Eğer 21 günlük döngü bulunuyorsa yumurtlama 7. günde (21-14=7) olmaktadır vede üreme dönemi 5, 6, 7. günler olmaktadır.

Eğer çok düzensiz regl gören kadınlar için fertil dönemi hesaplamak o kadar kolay değildir. Bu durumda ise 2/3 günde bir cinsel ilişki yaşamaları önerilmektedir. Her ay yumurtlama döneminde cinsel ilişki yaşamak hamile kalma şansını daha çok arttırmaktadır. Yumurtlama evresi doğurganlığın en verimli olduğu evrelerdir. Bu nedenle yumurtlama günlerine göre cinsel ilişkiyi ayarlamak oldukça gereklidir.

Hamile Kalma Günleri Nasıl Hesaplanır, yazımız da hazırladığımız hamile kalma günleri hesaplama ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Sizin de eğer ki hamile kalma günleri nasıl hesaplanır, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hamile kalma günleri nasıl hesaplanır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kısırlık Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed