Tarhana Nasıl Fermente Edilmeli? Tarhananın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Tarhananın bozulmaması için ne yapılmalı? Püf noktalar yazımızda…
Tarhana Nasıl Fermente Edilmeli? Tarhananın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Tarhana nasıl fermente edilmeli ile ilgili bilmeniz gereken bazı ayrıntılı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da derledik. Tarhananın bozulduğu nasıl anlaşılır? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Tarhananın bozulup bozulmadığı nasıl anlaşılır? ve tarhana nasıl saklanır? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki tarhana nasıl fermente edilmeli? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Tarhana çorbası, nerde ise eskilere dayanmaktadır. Şifası bol olan çorbanın yaz aylarında hazırlanarak kışın pişirmek için üzere stoklanmaktadır. Genellikle İç Anadolu Bölgesin de sıklıkla sevilerek tüketilmektedir. Besin değeri yüksek besinler arasında bulunmaktadır. Çorbayı yaparken kullanılan ürünlerden dolayı tarhana içerisinde bol miktarda vitamin vede mineral bulunmaktadır. Yoğurdun da temel birleşeni olan tarhana, uzun süre bozulmadan saklanabilmektedir. Siz değerli dostlarımız için tarhana saklama yöntemlerini yazımızın devamında hazırladık.
TARHANA NASIL SAKLANIR?
TARHANANIN BOZULMADAN MUHAFAZA ETME YÖNTEMLERİ
Tarhananın eğer uzun ömürlü olmasını istiyorsanız iyi kurumuş olması gerekmektedir. Bu kural önemli olduğu için unutulmamalıdır. Tarhanayı güneş ortamında kurutmak havaya maruz bırakmak yerine fırında 70 ile 80 derecelik ısıda kurutmanız daha doğru yöntem olmaktadır. Tarhana hazırlarken kullanmakta olduğunuz yoğurdun kalitesi oldukça önem taşımaktadır. Yoğurdun besin değerine vede organik olmasına dikkat edin. Hamur ise bir diğer fermente malzemesidir. Hamur uzun süre mayalanıp bekletilmelidir. Hamurun mayalanmasını da hızlandırmak için içine fırından alacağınız ekmek hamurunu veya 1 paket kuru ya da yaş mayayı da ekleyebilirsiniz. Tarhana fermantasyonu 5 ile 7 günde bitirebilirsiniz. Tarhanayı sabah vede akşam olmak üzere günde 2 kez güzelce karıştırın.
Tarhananın bozulup, bozulmadığını anlamak için tarhanayı tatmanıza gerek yok. Bozulduğunu kokusu vede görüntüsü ele vermektedir. Rutubet kokuyor yani normal kokusundan uzak bir koku yayıyor ise bozulduğunu göstermektedir. Görselliğini de rengin turuncudan siyaha dönmesinden fark edebilirsiniz. Tarhananın siyaha dönmesi böceklenmeye yüz tuttuğunu göstermesidir. Tarhanayı her zaman cam kavanoz şişelerde saklamaya dikkat edin. Tarhanayı bez torbalar da saklamanız sağlıklı olabilmektedir. Eğer böceklenme yapmaya elverişli tarhana kapalı olarak sakladığınız kavanoz ya da bez torbalardan hava kesinlikle almamalıdır. Tarhanayı direkt gün ışığından uzak tutmalısınız. Karanlık vede serin yerlerde muhafaza etmeniz doğru tercih olacaktır.
Tarhana Nasıl Fermente Edilmeli, yazımız da hazırladığımız tarhana saklamanın püf noktalarını ve tarhanayı fermente etme ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki tarhana nasıl fermente edilmeli, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Tarhana nasıl fermente edilmeli, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zigon Sehpalar Nasıl Dekor Edilmeli?