Siroz Neden Olur?

Siroz Neden Olur? Siroz Belirtileri Nelerdir? Siroz Nasıl Tedavi Edilir? Siroz nedir? İle alakalı bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Siroz Neden Olur? Siroz Belirtileri Nelerdir? Siroz Nasıl Tedavi Edilir?

Siroz Neden Olur
Sayfa İçeriği: Siroz Neden Olur, Siroz Belirtileri Nelerdir, Siroz Nasıl Tedavi Edilir, Siroz Nedir, Siroz Nasıl Anlaşılır, Siroz Çeşitleri, Karaciğer Sirozu Nedir, Siroz Bulaşıcımı, Siroz Tedavisi, Siroz Öldürür Mü, Siroz Hastası Nasıl Beslenmeli

Siroz neden olur ile ilgili bilmeniz gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık. Siroz belirtileri nelerdir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeye yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Siroz nasıl tedavi edilir? ve siroz nedir? soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki siroz neden olur? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Karaciğer, iç organlar arasında en büyük organdır. Bu organ kendi kendini yenileyebilmektedir ve vücuttaki hücreleri koruyan yapıya sahiptir. Karaciğer, vücudun alınan her türlü toksin vede kimyasaldan kolaylıkla arınma işlevini görmektedir. Karaciğerin küçük bir bozukluğu ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Karaciğer organının kimyasal ilaçlar, yağları, sindirim vede bağışıklık sistemini düzenlemeye kadar bir çok fonksiyonu bulunmaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı karaciğer bu işlevini yitirdiğinde tüm toksin vede yağları içeriğinde barındırır vede temizleyemez. Yağlanmaya başlayan karaciğer organı bazı hastalıklara da davetiye çıkarır. Zamanında tedavi edilmez ise eğer ki kronik hastalığa dönmektedir. Kronik karaciğer hastalığına da siroz denmektedir. Karaciğerdeki hücrelerin yağlanmaya başlamasıyla mutasyona uğramaktadır. İleri zamanlarda bu bozulan hücreler karaciğerin yüzeyini sertleştirmektedir. Karaciğer sertleştikçe de kan akışı zorlaşmaktadır. Bu yüzden organlara yetişmeyen kan damarlarda tıkanmaktadır. Siroz beraberinde de hastalıklara getirmektedir. Son evrede ise karaciğer yetmezliği oluşmaktadır. Bu duruma kadar gelindiğin de karaciğer yetmezliğinin geri dönüşümü olmaz. Sizde sirozun nedenleri ile ilgili daha fazla bilgiler öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

SİROZUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

SİROZUN NEDENLERİ NELERDİR?

Düzensiz vede aşırı yağlı gıdalar tüketmek.
Aşırı kafein vede nikotin tüketmek.
Hepatit hastalıklarının neden olduğu mikroorganizmalar.
Bilinçsiz kullanılan ilaçlar gibi durumlar da siroz oluşumunun nedenleri arasındadır.

SİROZUN BELİRTİLERİ

Kas vede kemiklerde kayıp yaşanmaktadır. Beraberin de ise halsizlik vede yorgunluk getirmektedir.

Sinir hücrelerinin hasar görmesiyle siroz olmuş bir hasta da sürekli sinirlilik hali meydana gelir.

Toksinler temizlenmediğinden karının boşluklarında asit birikimi meydana gelir. Bu birikim ise karın şişkinliğini vede şiddetli ağrıları beraberinde getirmektedir.

Karın altı bölgesinde yağlanma oluşur.

Hormonlar bozulduğundan regl döneminde dengesizlik olur.

Midenin işlevselliği de olumsuz yönde etkilenir. Bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklar yaşanır.

Karaciğer ciltteki hücreleri de olumsuz etkiler. Ciltte artan yağ oranı akne vede sivilce artışına neden olmaktadır. İri iri olan sivilcenin yanı sıra ciltte kaşınma vede kızarıklık da yaşanmaktadır.

SİROZ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Belirtiler sonrası doktora giden hastaya bir kaç ayrı tetkik yapılmaktadır. Genel olarak kimi hastalarda aşırı alkol tüketiminden dolayı meydana gelir. Alkolden dolayı oluşan bu tahribatı azaltmak için ilaç tedavisi uygulanır. Bunun yanı sıra alkol tüketmeyen yalnız siroza yakalanan diğer hastaların hepatit öyküsüne bakılmaktadır. Ultrason vede çeşitli kan testleri ile siroz teşhisi yapılmaktadır. Siroz B, A vede C olmak üzere 3 seviyeye ayrılmaktadır. A vede B seviyesindeki hastalarda düzenli doktor kontrolü vede tedavi sonucunda hastalığın ilerleyici indirilerek yaşam kalitesi yükseltilmeye çalışılır. Yalnız C seviyesine gelmiş bir hasta için tek çare organ nakildir. Çünkü karaciğeri eski hale getirmek için işlevselliğini yitirmiştir.

Siroz Neden Olur, yazımız da hazırladığımız siroz belirtileri ve siroz nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki siroz neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Siroz neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed