iğde Neye iyi Gelir? İğde Nasıl Tüketilir? İğdenin Faydaları Nelerdir? İğde nerede yetişir? Hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızdan bulabilirsiniz.
İğde Neye İyi Gelir? İğde Nasıl Tüketilir? İğdenin Faydaları Nelerdir?
İğde neye iyi gelir ile ilgili bilinmesi gereken bazı faydalarını siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık. İğde nasıl tüketilir? Hakkın da tüm merak ettiğiniz her şeye yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. İğdenin faydaları nelerdir? ve iğde nerede yetişir? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki iğde neye iyi gelir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
İğde, uzak doğu ülkelerinde harika ve mucize besin olarak geçmektedir. Bu besin azotu kökünde toplayabilme özelliğine sahiptir. İğde en verimsiz toprakta bile yetişmektedir. Bu besinin ağacı oldukça dayanıklıdır. Bağ, bahçe vede ormanlık alanlarda ağacı yetişmektedir. Bu besinin zeytin büyüklüğünde olduğu için genellikle hünnaple karıştırılmaktadır. İğdenin eti fazla olduğunda ise sultan iğdesi olarak adlandırılır. Yalnız en çok yetiştirilen vede kültür olanı ise kuş iğdesidir. Bu besin böbrek hastalarına bolca tüketilmesi önerilmektedir. Ağızdaki bozuk tat vede bağırsak fonksiyonlarına da fayda göstermektedir. İğde oldukça güçlü bir vitamin vede mineral deposudur. İğde besini ile ilgili gerekli bilgileri sizde yazımızın devamına giderek ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.
İĞDENİN FAYDALARI NELERDİR?
İĞDE NASIL TÜKETİLİR?
İğde besini taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da tüketilebilir. İçeriğinde unlu et bulunduran iğde, reçel olarakta yapılabilir. Aroması ile kompostosu da yapılmaktadır. Uzak doğu ülkelerinde çekirdeğinden çay yapılmaktadır. Eti de kurutulup un haline getirilerek çeşitli yerlerde tüketilebilmektedir. Bazı yerlerde içeriğinde omega-7 yağı çıkartılarak cilt hastalıklarında kullanılmaktadır.
İĞDENİN FAYDALARI
– İğde karaciğerdeki toksinleri temizlemektedir. Kötü kolesterolü düşürerek damar sağlığına iyi gelmektedir.
– İğde çayı sindirimdeki serbest radikalli hücreleri temizleyerek metabolizmayı güçlendirip hızlandırmaktadır. Bağırsaklardaki flora sayısını dengeleyerek ishal vede kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelmektedir. Sindirimin direncini hastalıklara karşı arttırmaktadır.
– İğde içeriğin de yüksek miktarda omega-7 yağı bulundurmaktadır. Bu yağ ise vücuttaki kolejanı arttırmada etkilidir. Bu özelliği ile cildin vede saç köklerindeki hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır.
– Kış aylarında güçlü bağışıklık için uzman hekimler tarafından önerilmektedir. Magnezyum bakımından oldukça zengindir.
– Kuru iğde vede yaprağı birlikte kaynatıldığında elde edilen çayı kuru öksürüğü gidermede destek olur.
– İğde besini çiğ olarak tüketildiğinde tükürük bezlerindeki enfeksiyonu temizlemektedir. Bu bakımdan da ağız içindeki bakterilerin sayısını azaltarak diş vede diş etini kuvvetlendirir.
– Mide kasını kuvvetlendirerek çalışma fonksiyonunu arttırmaktadır. Mide duvarındaki mukozun asitten etkilenmesini engelleyerek öğütmesine yardımcı olur. Aşırı tüketildiğinde gaz yapabilmektedir.
– Uzak doğu ülkelerin de cilt sorunları için kullanılır. Aynı zaman da sinirleri sakinleştirdiği için çayı özellikle ara öğünlerden önce tüketilmektedir.
İğde Neye İyi Gelir, yazımız da hazırlamış olduğumuz iğdenin faydalarını öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki iğde neye iyi gelir, yazımız hakkında sorularınız bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. İğde neye iyi gelir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kışın Ayakkabının İçi Nasıl Sıcak Tutulur?